GENERELT OM SCANNING

Vi håndterer mange film-formater

En næsten uendelig række af fast-billede filmformater har været anvendt gennem tiden. Vi kan hos Memoryscan scanne de fleste formater i høj kvalitet - alt fra 1800-tallets glasplade negativer, over planfilm til almindelige 35 mm negativer og lysbilleder, op til mellemformater og stor-formater og ned til mikrofilm. Vi har indkøbt markedets bedste scannere til de respektive formater inklusive de nødvendige holdere, der kan fastholde mediet helt plant under scanning. Det sikrer under foto scanning, at hele billedfladen er i fokus, og scanningen bliver skarpest mulig. Vi anvender også højt specialiseret software i de nyeste versioner for at udnytte scannernes muligheder og potentialer fuldt ud.

Stor fleksibilitet i foto scanning

Memoryscan kan levere foto scanninger i den opløsning, du måtte ønske. Som standard-valg udbydes "Excellent" og "Professionel" opløsning. Sidstnævnte giver meget store filer, og er primært beregnet til grafisk efterbehandling til blade og plakatprint. Det anbefales alene, når billedmaterialet er af særdeles høj kvalitet, f.eks. taget med dyrt semi-professionelt fotoudstyr og en lav-ISO film af professionelle fotografer eller foto-enthusiaster. "Excellent" opløsning er velegnet til scanning af billeder, der skal fremvises elektronisk på PC eller HD-TV og til print op til A4.
"Excellent" opløsningen honorerer fint den generelle tekniske kvalitet af dias eller negativer fra langt de fleste. Den endelige billedstørrelse overgår med næsten en faktor 4 nutidens HD-TV opløsning. Man er derfor også sikret en fremragende billedkvalitet på 4K-UltraHD skærme.

Scanning i Danmark med hurtig levering sikrer dine billeder

Al foto scanning og efterbehandling sker i Danmark fra vores adresse i Albertslund ved København. Vi overlader ikke materialet til tredje part. Det sikrer dine billeder og en kort leveringstid.

digitalisering kræver 2 skridt; scanning og BILLEDFORBEDRING

Hos Memoryscan medtager vi billedefterbehandling som et naturligt led i digitalise-ringsprocessen, så vi sikrer, at den "nye" digitale kopi bliver bedre og af højere kvalitet end originalen. Den digitale version kan betragtes som den "nye" original og den forgængelige version kan kasseres med god samvittighed.

Høj kvalitet – også i billedbehandlingen efter scanning

For at tilgodese så mange ønsker som muligt tilbydes billede-efterbehandling på 3 niveauer. De benævnes "STANDARD", "STANDARD-PLUS" eller "OPTIMAL".

STANDARD niveau leverer en god kvalitet, hvor lys, eksponering, kontraster, falmede farver genoprettes og farve/hvidbalancen korrigeres automatisk.

Ved STANDARD-PLUS scannes altid med ICE4 støv- og ridse-eliminering og til billedbehandling anvendes professionel fotosoftware, hvor Memoryscans billedgrafikere med billedet i 100% opløsning på store skærme korrigerer for eksponering af højlys, mellemkontraster, farvemætning og farvebalance.Der sker en markant forbedring af billedet i forhold til STANDARD.

I OPTIMAL versionen gennemføres en mere gennemgribende individuel efterkontrol og horisontlinier gøres vandrette (eks. strandbilleder), røde øjne/pupiller fra blitz gøres sorte, mørke partier i billedet lysnes, farveskær/glød (hue) korrigeres indenfor 6 skalaer (rød, gul, grøn, turkis, blå, magenta). Hvor det er muligt fjernes/bortretoucheres også større ridser og eventuelle større skimmelsvamp/støv pletter.

OPTIMAL anbefales fortrinsvis ved serier med meget mørke, overbelyste eller falmede dias/negativer – eller hvis man blot ønsker det helt optimale resultat. OPTIMAL kvaliteten, der er en helt manuel proces, gør meget for billedet, og det vil oftest fremstå som bedre end originalen var oprindeligt.Tryk på knapperne herunder!